Kopstoot houdt Tim Coremans vier wedstrijden aan de kant

21 oktober 2019 16:27

Tim Coremans haalde afgelopen weekend de media door zijn kopstoot aan het adres van Kaj Sierhuis. De doelman van Sparta Rotterdam kreeg een schorsingsvoorstel van vier wedstrijden. "Ik accepteer deze straf."

Toen FC Groningenspits Kaj Sierhuis bij een 1-0-voorsprong voor zijn team even aan de arm van Tim Coremans trok, ging bij laatstgenoemde het licht uit. De Spartadoelman deelde een kopstuit uit aan zijn belager en mocht met rood gaan douchen.

“Ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding', zegt Coremans op de website van de Rotterdammers. “Het was geen opzettelijke kopstoot. Het zou dom zijn om dat bewust te doen. Ik moet me vooral niet laten verleiden om in die situatie te komen. Ik moet me niet laten provoceren”, liet de doelman aan FOX Sports weten.

Coremans moet nu vier weken op het strafbankje zitten. Daardoor mist de doelman de competitiewedstrijden tegen FC Utrecht, PSV en SC Heerenveen, en ook nog eens het bekerduel tegen FC Volendam. Pas op 24 november kan de Spartaan zijn rentree maken in het thuisduel tegen Vitesse.

Nederlandse Eredivisie \\ FC Groningen \\ Sparta Rotterdam
 
 
 
Reacties.