Hoe zou het zijn met... Nana Ampomah?

22 oktober 2019 10:36

Afgelopen zomer trokken alweer een heleboel spelers de deur van de Jupiler Pro League achter zich dicht. In deze reeks gaan we na hoe het deze vertrekkers vergaat in het buitenland. Aflevering 1: Nana Ampomah, de Ghanese linksbuiten die bij Waasland-Beveren het mooie weer maakte.

Verleden in de Jupiler Pro League           

De 23-jarige Ghanees Nana Ampomah debuteerde in het seizoen 2016/2017 bij Waasland-Beveren. In de reguliere competitie startte hij amper een keer in de basis. Op de slotspeeldag van Play-Off 2 scoorde hij tegen Union zijn twee eerste doelpunten in de Jupiler Pro League.

Het was een seizoen later dat de linksbuiten doorbrak onder de vleugels van Philippe Clement. De snelle winger was in dat seizoen goed voor zeven doelpunten. Vorig seizoen scoorde de Ghanees wederom zeven keer voor Waasland-Beveren. Bovendien was hij goed voor zes assists.

Tal van Belgische topclubs waren geïnteresseerd in de jonge Ghanees, die ook al vier interlands speelde. Vooral Club Brugge duwde door voor Ampomah, maar het was Fortuna Düsseldorf dat Ampomah wist te strikken. De Duitsers legden vier miljoen euro op tafel voor Ampomah, die bij Düsseldorf het vertrek van Dodi Lukebakio moest opvangen.

 

Moeilijke start in Duitsland

In de eerste ronde van het bekertornooi tegen FC 08 Villingen begon Ampomah in de basis. Hij scoorde meteen voor zijn nieuwe club, maar viel wat later uit met een blessure. Het verdict: een scheur in de adductoren.

Hierdoor ging de start van de Bundesliga aan zijn neus voorbij. Hij moest de eerste vier wedstrijden vanuit de tribunes volgen. Pas op de zesde speeldag viel hij voor het eerst een kwartiertje in tegen Freiburg. Een week later mocht hij in de basis starten tegen Hertha Berlijn. Ze verloren met 3-1 en Ampomah werd na een uur naar de kant gehaald. In de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Mainz 05 (1-0 winst) bleef Ampomah 90 minuten op de bank. Fortuna Düsseldorf heeft na acht speeldagen zeven punten en dreigt dit seizoen te zullen moeten strijden voor het behoud in de Bundesliga.

Voor Nana Ampomah wordt het zaak om zo snel mogelijk 100% wedstrijdfit te geraken, wat nodig is in een fysiek veeleisende competitie als de Bundesliga. Slaagt hij hierin, zal hij snel een meerwaarde kunnen betekenen voor dit Fortuna Düsseldorf.

Dennis Rosiers

Bundesliga \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.