KV Kortrijk leeft op hoop, al verschillen coach Vanderhaeghe en aanvoerder Van Der Brugge toch van mening


Foto: © photonews 22 oktober 2019 17:52

KV Kortrijk won de derby van Zulte Waregem en kan daardoor opnieuw naar boven kijken in plaats van naar beneden. "Nu kunnen we ontspannen naar het duel met Antwerp toeleven, dat doet deugd", klonk het onder meer. Of er (al) aan de top-6 wordt gedacht?

"Met deze 6 op 6 kunnen we toch een beetje naar boven kijken. Dit doet enorm veel deugd", klonk het bij coach Yves Vanderhaeghe na de derbyzege tegen Zulte Waregem. "We gaan door op ons elan en dat is een heel goede zaak."

"Hopelijk kunnen we deze ingeslagen weg ook verderzetten", pikte kapitein Hannes Van Der Bruggen in. "Voor de top zes is het nog wat voorbarig, daar komen heel veel ploegen voor in aanmerking. Maar deze zege was een belangrijke."

Thuis tegen Eupen en Waasland-Beveren ook proberen winnen, in uitmatchen moet niks en mag alles

Door de drie punten tegen Essevee staat Kortrijk plots op twee punten van Zulte Waregem en KRC Genk en staan de Kerels dus helemaal opnieuw tussen de mensen: "Dit is al beter dan vanwaar we komen voor de zes op zes van de voorbije twee wedstrijden", becijferde Christophe Lepoint.

"We staan nog niet waar we moeten staan, maar dit is een stap in de goede richting. We kunnen nu ontspannen toeleven naar het duel in Antwerp, waar niets moet en alles mag. In de thuiswedstrijden die er zitten aan te komen moeten we zeker nog knallen en winnen."

Tot de volgende interlandbreak speelt Kortrijk nog tegen Antwerp (UIT), Eupen (THUIS), Club Brugge (UIT) en Waasland-Beveren (THUIS).

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.