Heeft Oostende de degradatiestrijd opnieuw spannend gemaakt? Of beslist Cercle Brugge daar anders over?  

22 oktober 2019 18:50

KV Oostende begon aan het seizoen met zes op zes, maar verzamelde in de negen daaropvolgende wedstrijden amper vijf punten. Het degradatiespook duikt zo opnieuw op aan zee.

Eind september was er amper een vuiltje aan de lucht voor de Kustploeg. Ze hadden op speeldag negen een punt thuisgehouden tegen Antwerp en hadden met Waasland-Beveren en Eupen twee eenvoudigere wedstrijden voor de boeg.

Op de Freethiel kwam KVO met een gelukje op voorsprong, maar ging het toch nog de boot in. Het was de eerste driepunter voor Waasland-Beveren.

“Nu komt er een zespuntenmatch tegen Eupen”, vertelde Wout Faes achteraf. Oostende ging in eigen huis rusten met een 2-1-voorsprong, maar verloor toch nog van de Panda’s.  “Als we niet opletten, moeten we net als vorig seizoen tegen de degradatie vechten”, liet aanvoerder Kevin Vandendriessche achteraf optekenen.

Waasland-Beveren naderde zo tot op vier punten van Oostende, Eupen tot op twee. Sint-Truiden heeft net als KVO elf punten.

Oostende zag de voorsprong op plaats vijftien serieus slinken. De vraag is of Cercle Brugge zich kan mengen in de strijd om die vijftiende plek. Cercle Brugge heeft nog maar drie punten en leek een vogel voor de kat.

Tot Bernd Storck werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Na wat hij vorig jaar bij Moeskroen flikte, durven wij Cercle niet af te schrijven. Al is het maar omdat het leuker is om zowel strijd te krijgen om plaats vijf en zes als om vijftien en zestien. Sorry daarvoor Oostende, Sint-Truiden, Eupen en Waasland-Beveren…

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.