Spek voor een Belgische bek? El Ghanassy is gratis op te halen

22 oktober 2019 16:03

Yassine El Ghanassy is sinds zondag een vrije vogel. De flankaanvaller liet zijn contract ontbinden bij Nantes.

De Marokkaanse Belg heeft er al heel wat voetballevens opzitten, maar is nog altijd maar 29. El Ghanassy ruilde op zeventienjarige leeftijd derdeklasser La Louvière voor AA Gent nadat een transfer naar het Engelse Birmingham was afgeketst.

De dribbelaar debuteerde in november 2008 voor de Buffalo’s. hij was toen net achttien. Uiteindelijk zou hij ontploffen in het seizoen 2010-2011: hij scoorde zes keer en leverde veertien assists af in de competitie. Hij zou zelfs twee keer voor de Rode Duivels spelen onder Georges Leekens.

Ook het seizoen daarop was El Ghanassy met zeven goals en evenveel assists een belangrijke pion voor AA Gent. In de zomer van 2012 werd hij uitgeleend aan West Bromwich, maar daar speelde hij geen minuut. In januari werd de huurovereenkomst verbroken en trok hij naar Heerenveen. Daar herpakte hij zich met vijf goals en drie assists in twaalf optredens.

Na omzwervingen bij Al-Ain FC in de Verenigde Arabische Emiraten en het Noorse Staebek belandde hij in januari 2016 bij KV Oostende. Op anderhalf jaar tijd speelde hij er zestig wedstrijden die hij opleukte met negen goals en tien assist.  

Nadien koos hij voor FC Nantes dat hem uitleende aan Al-Raed Saoedi-Arabië, maar een succes werd dat allemaal niet.

Na is Yassine dus opnieuw vrij. Hij speelde eind januari van dit jaar zijn laatste minuten en zal dus wel wat conditionele achterstand hebben en mist uiteraard wedstrijdritme. Bij AA Gent staan ze wellicht niet te springen om hem terug te halen. Maar als een kleinere Belgische club hem een contract aanbiedt, zou hij die club na nieuwjaar wel eens grote diensten kunnen bewijzen. Afwachten of er een Belgische club in actie schiet.

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Nantes
 
 
Reacties.