🎥 Batshuayi bezorgt Ajax flinke kater; drie knappe goals in RB Leipzig-Zenit

23 oktober 2019 20:49

Chelsea heeft vandaag een uitstekende zaak gedaan. Het won in Amsterdam tegen Ajax met het kleinste verschil na een laat doelpunt van... invaller Michy Batshuayi.

Ajax-Chelsea: 0-1

Ajax leek in de 35ste minuut op voorsprong te komen door man in vorm Quincy Promes. Hij gleed een afgeweken schot van Ziyech binnen. De VAR oordeelde echter dat Promes héél nipt buitenspel stond.

In de tweede helft knikte Alvarez nog een kopbal tegen de paal, waarna Chelsea het commando overnam. Batshuayi viel na zeventig minuten in en mistte amper enkele minuten later een huizenhoge kans oog in oog met Onana.

In de 85ste minuut haalde onze landgenoot zijn gram. Na een knappe actie van een andere invaller, Pulisic, belandde de bal voor de voeten van Batsman. Die twijfelde niet en trapte de bal met zijn linkervoet staalhard -via de lat- binnnen. Een enorm belangrijk doelpunt.

RB Leipzig-Zenit Sint-Petersburg 2-1

De Russen kwamen in de eerste helft op voorsprong via een knap afstandschot. In de tweede helft stelde RB Leipzig orde op zaken. De gelijknamer kwam er na een knappe aanval. De 2-1 viel na een schitterende volley van Sabitzer.