23 oktober 2019 22:59

Batsman verlost Chelsea in Ajax, Benfica duwt Lyon nog wat dieper in de put, Valencia verliest in extremis twee punten in Frankrijk en Leipzig wint thuis van Zenit Sint-Petersburg.

Groep G

RB Leipzig- Zenit Sint-Petersburg: 2-1

De Russen kwamen in de eerste helft op voorsprong via een knap afstandschot. In de tweede helft stelde RB Leipzig orde op zaken. De gelijknamer kwam er na een knappe aanval. De 2-1 viel na een schitterende volley van Sabitzer.

Benfica-Lyon: 2-1

Benfica kwam al in de vierde minuut op voorsprong via Rafa Silva. In de tweede helft maakte Memphis Depay gelijk voor Lyon. Vijf minuten voor affluiten scoorde Pizzi het winnende doelpunt voor de Portugezen. Alweer een nederlaag voor Lyon, dat de pedalen serieus verloren is de voorbije weken.

Groep H

Ajax-Chelsea: 0-1

Ajax leek in de 35ste minuut op voorsprong te komen door man in vorm Quincy Promes. Hij gleed een afgeweken schot van Ziyech binnen. De VAR oordeelde echter dat Promes héél nipt buitenspel stond.

In de tweede helft knikte Alvarez nog een kopbal tegen de paal, waarna Chelsea het commando overnam. Batshuayi viel na zeventig minuten in en mistte amper enkele minuten later een huizenhoge kans oog in oog met Onana.

In de 85ste minuut haalde onze landgenoot zijn gram. Na een knappe actie van een andere invaller, Pulisic, belandde de bal voor de voeten van Batsman. Die twijfelde niet en trapte de bal met zijn linkervoet staalhard -via de lat- binnnen. Een enorm belangrijk doelpunt.

Lille-Valencia: 1-1

Belangrijke uitzege voor Valencia. Een doelpunt van Denis Cheryshev in de tweede helft leek te zullen volstaan voor de overwinning. Vijf minuten voor affluiten moest Valencia-speler Diakhaby het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. Diep in blessuretijd kwam Lille alsnog langszij: Ikone scoorde.