Jacky Mathijssen was onder de indruk van het debuut van De Ketelaere: "Club moet hem opleiden als mogelijke vervanger van Vanaken"


Foto: © photonews 23 oktober 2019 13:49

Door de schorsing van aanjager Ruud Vormer ging Philippe Clement op zoek naar de juiste vervanger. Eder Balanta was nog niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen dus kwam hij uit bij de 18-jarige Charles De Ketelaere.

Jacky Mathijssen is bij de Belgische U19 de hoofdcoach van Charles De Ketelaere en bekeek zijn debuut aandachtig: "Ik vind dat hij dat goed gedaan heeft. Het was een complexe opdracht want je moet toch wel iemand als Ruud Vormer vervangen. Het gamma aan kwaliteiten dat je nodig hebt om in zo'n wedstrijd uit te blinken: verdedigen, balbezit behouden, vista, overzicht,... hij heeft dat naar zijn beste vermogen gedaan", aldus Mathijssen bij Sporza.

Wat voor een type is De Ketelaere nu juist? "Qua voetbalstijl lijkt hij veel meer op Hans Vanaken dan op Ruud Vormer. Hij heeft een goede pass, overzicht en rust aan de bal. Club zou hem moeten opleiden als potentiële vervanger van Vanaken." 

Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
 
Reacties.