🎥 📷 Throwback Thursday: Match nummer 50 was er te veel aan voor 'The Invincibles' van Arsenal

24 oktober 2019 16:54

Op Throwback Thursday blikken we terug op historische of ludieke voetbalfeiten die exact X aantal jaar geleden plaatsvonden. Vandaag dag op dag 15 jaar geleden, op 24 oktober 2009, liep Arsenal tegen een eerste nederlaag in de Premier League aan, nadat het de vorige 49 niet had verloren.

Dezer dagen zijn het Liverpool en Manchester City die de Premier League domineren, maar vijftien jaar deed Arsenal iets wat weinig teams hen zullen nadoen: een titel pakken zonder ook maar één competitiematch te verliezen. De Gunners wonnen er 26 en speelden 12 keer gelijk.

Bijzonder straf en dat resulteerde in 90 punten. Daar was je vorig jaar pas als derde mee geëindigd in de Premier League. Man City en Liverpool haalden 98 en 97 punten, maar verloren respectievelijk wel vier en één keer. Dit seizoen is alleen Liverpool nog in de running om 'invincible' te blijven.

Maar het bleef niet bij die 38 matchen. In het voorafgaande seizoen kunnen we nog twee overwinningen bij die reeks tellen en in het seizoen 2004-2005 nog acht zeges en een draw. Op de tiende speeldag kwam er dan toch een einde aan de reeks die bijna anderhalf jaar standhield.

Killer Van Nistelrooy, of toch niet?

Het was Manchester United dat met 2-0 won na goals van Ruud Van Nistelrooy en Wayne Rooney, de man die op 24 oktober 2004 19 kaarsjes mocht uitblazen. Van Nistelrooy had het overigens al eens nagelaten om Arsenal uit te tellen. In een onderlinge confrontatie, toen de Gunners nog maar zeven matchen op rij ongeslagen waren, miste de Nederlander in minuut 90 bij 0-0 een penalty.

Bij Arsenal kijken ze met heimwee terug naar die glorierijke periode met trainer Arsene Wenger en spelers zoals Henry, Touré, Pires, Bergkamp, Ljunberg, Vieira, etc. Het was tevens de laatste titel voor de club uit Noord-Londen. Chelsea kroonde zich in 2005 tot kampioen, Arsenal werd tweede en Man United derde.

Een beeld van Dennis Bergkamp

Hannes Van Gael

Europa League \\ Manchester United \\ Arsenal
 
 
Reacties.