Straf werk van Bob Peeters: niemand speelt met gerust hart tegen Westerlo


Foto: © photonews 24 oktober 2019 18:53

Nog drie matchen te gaan en iedereen vraagt zich af wie de eerste periode gaat winnen. Voor het eerst sinds ze in 1B zitten, moeit ook KVC Westerlo zich in de debatten. De Kemphanen staan stevig, met een pluim ook voor trainer Bob Peeters.

Peeters kan nu wel terugvallen op een beter georganiseerde club. Sinds de overname is er veel veranderd bij Westerlo qua trainingsinfrastructuur en organisatie op bestuursniveau. En er is meer geld... Toch doet Westerlo het - in vergelijking met de andere favorieten - met een meer bescheiden kern. Maar Peeters weet het allemaal goed te managen. 

People management

Aanvallend heeft hij wel wat mogelijkheden, maar klasbakken Igor Vetokele en Emmanuel Emenike zitten nog niet aan hun beste vorm. Voor de match tegen OHL is ook Ambroise Ghobo twijfelachtig. Maar dat loste Peeters tegen Lokeren op door Emenike na een uur te wisselen voor Vetokele, die zijn eerste minuten dit seizoen speelde. 

Beste rendement

Peeters haalt ook het beste rendement uit Christian Brüls. Die stond in het verleden veelal op de flank, maar hij wordt nu als nummer 10 uitgespeeld. Daardoor moet hij zich ook minder concentreren op het defensief werk en kan hij het spel meer verdelen. 

Ook in de verdediging is er meer stabiliteit. Daar werd veel apart op getraind, want dat was vorig seizoen toch het zorgenkind. Soumah is nu bijvoorbeeld één van de sterkhouders terwijl hij vorig seizoen nergens was. 

Automatismen

De as van de ploeg is ook gebleven. Met Van Eenoo is er een belangrijke schakel tussen verdediging en aanval. De automatismen zijn gedurende drie jaar opgebouwd. Of ze kans maken op een terugkeer naar 1A? Tuurlijk, want niemand gaat met een gerust hart naar dit Westerlo.

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.