Depoitre gelooft erin: "Liever tegen Wolfsburg dan tegen bepaalde ploegen uit JPL"

24 oktober 2019 11:48

De sfeer was ontspannen bij AA Gent de laatste dagen. Niets deed vermoeden dat vanavond VfL Wolfsburg over de vloer komt. Een ploeg die in Duitsland tweede staat, zelfs boven Bayern München. Laurent Depoitre weet waar dat vertrouwen vandaan komt: de thuisreputatie.

Wolfsburg is een heel stevige ploeg. Hun spel is niet gebaseerd op verfijnd technisch voetbal, maar op fysieke intimidatie. Laat maar komen, zegt Laurent Depoitre. Zijn bijnaam is niet voor niets 'The Beast'. "Ja, ik speel liever tegen ploegen die voetbal spelen, die niet met tien voor hun goal gaan liggen. Daarvan hebben we er al te veel in de Jupiler Pro League", zucht hij.

Depoitre heeft het in Engeland een paar jaar niet meegemaakt, maar sinds hij terug is, moet hij weer tegen gesloten defensies gaan opboksen. "Ze wachten je in blok op en laten je maar doen op het middenveld. Dat is niet altijd leuk voor een aanvaller. Ja, ik kijk ernaar uit."

Niet honderd procent

Hij speelde al eens tegen Wolfsburg in die legendarische campagne. Toen waren de Duitsers te sterk. "Niet mijn beste herinnering (in de terugmatch was hij niet fit), maar het is niet dezelfde ploeg. We mogen dus niet te veel vergelijken. Het is wel de sterkste ploeg van de groep, maar thuis zijn we heel goed. We moeten ons spel spelen en vertrouwen hebben. Dan valt er wel iets te rapen."

Thorup moet trouwens spaarzaam zijn met zijn grote, sterke aanvaller, want die sukkelt nog steeds. "De knie is niet honderd procent, maar ik doe er alles aan om het in orde te krijgen. Ik verzorg hem alle dagen."

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.