Hoe zou het zijn met... Takehiro Tomiyasu?

24 oktober 2019 14:02

Afgelopen zomer trokken alweer een heleboel spelers de deur van de Jupiler Pro League achter zich dicht. In deze reeks gaan we na hoe het deze vertrekkers vergaat in het buitenland. Aflevering 2: Takehiro Tomiyasu. De Japanse centrale verdediger... die even geen centrale verdediger meer is.

Sint-Truiden nam Tomiyasu in januari 2018 over van het Japanse Avispa Fukuoka. Hij was toen nog maar net negentien geworden.

Op anderhalf jaar tijd speelde de Japanner 41 wedstrijden voor de kanaries. Hij toonde zich een bijna perfect tweevoetige en lang niet trage verdediger. Ondanks zijn lengte (1m88) scoorde hij wel maar één keer voor STVV.

Deze zomer betaalde Bologna negen miljoen om Tomiyasu naar de Serie A te halen. Hij stond van speeldag één tot zeven in de basis… op de rechtsachter. Een positie waar hij bij Sint-Truiden maar één keer had gespeeld.

Vorige week viel de Japanner uit met een dijblessure, waardoor hij de wedstrijd tegen Juventus miste. Verwacht wordt dat hij zo’n maand buiten strijd zal zijn. Een streep door de rekening van coach Sinisa Mihajlovic. Bologna staat met negen op 24 maar drie punten boven de degradatiestreep.

Tomiyasu vormt voorlopig dus geen centraal duo met Stefano Denswil. De Nederlander die van Club Brugge werd gekocht, zat de twee laatste wedstrijden trouwens op de bank.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ STVV \\ Bologna
 
 
Reacties.