Portret: VFL Wolfsburg, de nog ongeslagen tegenstander van AA Gent

24 oktober 2019 07:05

Donderdag ontvangt AA Gent Wolfsburg in de Ghelamco Arena. De Duitsers doen het dit seizoen uitstekend in de Bundesliga. Ze staan momenteel op een gedeelde eerste plaats met Borussia Mönchengladbach, al volgen Dortmund, Leipzig en Bayern München op amper een punt.

De Wolven zijn na acht speeldagen nog steeds ongeslagen in de Bundesliga. Ze wonnen vier keer en speelden vier keer 1-1 gelijk. De ploeg van doelman Koen Casteels, die momenteel geblesseerd is aan zijn kuit, kan vooral op defensief vlak knappe statistieken voorleggen. Ze kregen tot dusver amper vijf doelpunten tegen in de Bundesliga.

Spelers om in de gaten te houden

De Nederlandse targetspits Wout Weghorst scoorde tot dusver vijfmaal in de Bundesliga. De ex-spits van Heracles Almelo is sterk aan de bal, maar weegt ook door zijn beweeglijkheid op een verdediging. De AA Gent-verdediging zal zijn handen vol hebben aan de Nederlandse spits.

Veel bekende namen zijn er niet terug te vinden in de selectie van Wolfsburg. Naast de geblesseerde Koen Casteels en Wout Weghorst speelt ook Jeffrey Bruma er. De Nederlandse international, die onder meer voor PSV speelde, is een zekerheid centraal achterin bij de Duitsers. Josuha Guilavogui speelt defensief op het middenveld. Met zijn groot loopvermogen en zijn balrecuperaties is hij heel belangrijk om het evenwicht bij Wolfsburg te bewaren. Mede door de sterke defensieve kwaliteiten van deze Fransman kan Maximilian Arnold zich focussen op het offensieve aspect. Het wordt voor AA Gent zaak om de Duitse offensieve middenvelder in de gaten te houden, want hij is de man die het spel maakt bij Wolfsburg.

Parcours in Europa League

Wolfsburg begon goed aan de Europa League en haalde, net als AA Gent, vier op zes. Op de openingsspeeldag wonnen ze in eigen huis eenvoudig van Oleksandria met 3-1. Op bezoek bij Saint-Etienne geraakte Wolfsburg niet verder dan 1-1.

               STAND GROEP I

  1. Wolfsburg          4
  2. AA Gent             4
  3. Saint-Etienne     1
  4. Oleksandria        1

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.