Oud Engels international kreeg vorig jaar doodsbedreigingen zonder gevolgen, club start met campagne

25 oktober 2019 07:29

Vorig jaar kreeg oud Engels international Ben Foster doodsbedreiging naar het hoofd na de halve finale in de FA Cup. Watford won die wedstrijd na verlengingen.

Watfordaanvaller Troy Deeney liet aan de Engelse krant Daily Mirror weten dat onder andere doelman Ben Foster vorig seizoen het slachtoffer is geweest van doodsbedreigingen, maar dat er ook andere spelers waren. Alles gebeurde na de 3-2-overwinning van Watford tegen Wolverhampton in de halve finale van de FA Cup.

Deeney moest zijn Instagram zelfs even uitschakelen, zo ver gingen de racistische berichten. "We moesten ingrijpen", zegt de spits. "Ik betwijfel het harde werk van Kick It Out niet. Zij voeren dag in dag uit een harde strijd voor gelijkheid."

We

Omdat de sociale media niet ingrepen, startte Watford een eigen actie met "We" om elke vorm van discriminatie en geweld de voetbalwereld uit te helpen. "Het was vreemd dat er geen follow-up kwam na die wedstrijd. Wat is de straf nu? Het hangt ervan af tegen wie je het zei en hoeveel media-aandacht het kreeg."

"We doen er alles aan om het op het veld beter te maken zoals met de VAR, maar naast het veld blijft alles zijn gewone gangetje gaan", besloot Deeney.

Premier League \\ Watford \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.