Franse analisten niet mals voor Mbappé: "Hij begint te veel op Neymar te lijken"


Foto: © photonews 25 oktober 2019 08:37

Hij kende woensdagavond al te weinig moeite met de defensie van Club Brugge en achteraf had hij een opmerkelijke reactie in huis. Kylian Mbappé is zijn naam, maar momenteel geniet hij in Frankrijk weinig faam.

Drie doelpunten en een assist op een halfuur tijd; het was het perfecte avondje van Kylian Mbappé in Brugge. Het 20-jarige wondertalent was na de wedstrijd teleurgesteld dat hij niet startte: "Ik moet de keuze van de coach respecteren, maar ik heb ook getoond dat PSG niet zonder mij kan. Voetbal is een passie. Die maanden langs de kant deden pijn."

Op zich niets fout aan, maar het was het tweede deel van de eerste zin die bij onder andere Christophe Dugary, ex-Barcelona en AC Milan, in het verkeerde keelgat schoten. "Ik vind die uitspraak lastig", vertelt de wereldkampioen van 1998 aan RMC Sport. "Ik vind dat hij te veel op Neymar aan het lijken is. Ik zie hem liever met jongens als Di Maria, maar die zullen niet zo cool zijn. Misschien is het omdat ik ouder word en dacht aan het collectieve."

Ook Willy Sagnol, ex-Bayern München, deelt die mening: "Sinds de investeringen uit Qatar draait het bij PSG altijd om één à twee vedetten. Neymar en Ibrahimovic naar Parijs halen, was geweldig, maar ze wilden belangrijker zijn dat het collectief."

Frank Leboeuf, ook wereldkampioen in 1998, pareert de kritiek: "Het gaat om een 20-jarig kind dat net een hattrick maakte na een blessure. Hij zal wel doorhebben dat hij fout was. Het zit goed in zijn hoofd."

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Champions League \\ Club Brugge \\ PSG
 
 
 
Reacties.