Leicester City (met een doelpunt van Tielemans) laat geen spaander heel van Southampton en wint met 0-9!

25 oktober 2019 22:50

Vrijdagavond opende het Leicester City van Youri Tielemans en Dennis Praet het Engelse voetbalweekend tegen Southampton. The Foxes waren oppermachtig en boekten een eenvoudige overwinning en maakten er een ware slachtpartij van.

Youri Tielemans stond zoals verwacht met Ndidi (ex-Genk) en Maddison op het middenveld. Bij Southampton geen spoor van Djenepo (ex-Standard) die sukkelt met een blessure. De start van de wedstrijd verliep in elk geval rampzalig voor Southampton. Ben Chilwell maakte er 0-1 van en twee minuten later kreeg linksback Ryan Bertrand een rechtstreekse rode kaart.

The Foxes drukten vervolgens meteen door en maakten het nog voor minuut 20 via Tielemans en Perez helemaal af. Leicester scoorde zelfs nog twee keer voor de rust (Perez en Vardy) en ging met forfaitcijfers de kleedkamers in.

Doorduwen!

Na de pauze had Leicester geen zin om het rustiger aan te doen en nog voor het uur stond het zelfs al 0-7 (!) voor. Perez vervolledigde zijn hattrick en ook Jamie Vardy scoorde na een nieuwe assist van een uitstekende Ben Chilwell.

Het tempo zakte vervolgens, maar Southampton moest nog twee extra doelpunten slikken. Na een overtreding op Jamie Vardy trapte James Maddison de vrije trap heerlijk over de muur in doel. In de extra tijd ging Vardy nog eens op wandel in het strafschopgebied en hij werd neergehaald. De Engelse international zette zich achter de bal en maakte de vernedering helemaal compleet: 0-9. Leicester springt naar de tweede plaats in de stand, Southampton zakt weg onder de degradatiestreep.