Neemt Standard de Europa League wel serieus? "Hij is het enige probleem"

25 oktober 2019 16:47

Standard kon donderdag geen punten sprokkelen in Frankfurt, wat de balans na drie speeldagen in de groepsfase op 3 op 9 brengt en een derde plaats in poule F. Niet verkeerd met tegenstanders zoals Arsenal en Frankfurt, alleen maakte Michel Preud'homme enkele opmerkelijke keuzes.

Men zou zelfs kunnen denken dat Standard de Europa League niet serieus neemt. “Toch wel hoor”, aldus Jordan Horwood, onze Standard-watcher en donderdag onze man ter plekke. “Ik begrijp de kritiek, maar Preud’homme beschikt over een grote groep en hij wil die optimaal laten renderen. Ik denk ook dat hij meer belang hecht aan de JPL en dat hij zijn team wil zien groeien dankzij Europees voetbal.”

Cop, Boljevic, Lavalée en Milinkovic-Savic

Toch zagen we enkele namen die we niet meteen in de basiself verwachtten. “Lavalée was de beste optie om de geblesseerde Vanheusden te vervangen en dat heeft hij ook bewezen. Ook de keuze voor Duje Cop was vrij logisch. Emond is out en Oularé en Avenatti waren nog niet fit genoeg. Bovendien kan Cop veel loopwerk opknappen.”

“Hetzelfde geldt voor Boljevic, ook een echte loper.” Door die keuze verdween Maxime Lestienne, de man in vorm bij de Rouches, uit de ploeg. “Een beetje vreemd, dat wel, maar het zou ook niet goed zijn geweest om hem 90 minuten te laten spelen. Hij moest onlangs nog geblesseerd verstek geven voor de Duivels, ging diep tegen Genk en moet zondag weer vol aan de bak tegen Club Brugge.”

Dan rest er nog Vanya Milinkovic-Savic, de boomlange doelman (2m02) die nog niet heeft kunnen overtuigen. Hij speelt in Europa, terwijl Bodart toch aan een sterk seizoen bezig is in de Belgische competitie. “Dat is het enige probleem. Bodart is duidelijk beter, maar MPH heeft beloofd dat hij de Serviër zou laten spelen in de EL. Jammer, want de kwalificatie zal van de kleinste details afhangen.”

Hannes Van Gael - Jordan Horwood

Europa League \\ Standard \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.