Noorderburen hebben helemaal geen zin in een BeNeLiga: "Het Nederlandse topvoetbal is veel verder dan het Belgische"

25 oktober 2019 08:42

Enkele dagen terug pakte Club-voorzitter Bart Verhaeghe uit met de uitspraak dat het de bedoeling is om binnen de drie jaar een BeNeLiga op te richten. In Nederland lijken ze veel minder te vinden zijn voor dat idee.

Journalist Valentijn Driessen reageerde in De Telegraaf op het BeNeLiga-verhaal: "Afgelopen week verlengde Toon Gerbrands zijn contract als directeur bij PSV. Hij had het met geen woord over België, maar enkel dat hij met PSV binnen enkele jaren bij de beste 32 clubs van Europa wil behoren. Ook PSV kijkt veel en veel verder dan België. Hij sprak met geen woord over de BeNeLiga als heilige graal, in tegenstelling tot zijn collega van Club Brugge. Het is het verschil in groot denken en klein denken."

Volgens Driessen heeft het Nederlands voetbal helemaal geen fusie nodig: "De Eredivisie heeft zo een rijke historie en is zo een sterk merk dat het België helemaal niet nodig heeft om te groeien. Het is begrijpelijk dat de Belgen mee op de bagagedrager willen zitten, maar ze zullen alleen maar tot last zijn bij de ontwikkeling van de Nederlandse topclubs. Het Nederlandse topvoetbal is op alle froten veel verder dan het Belgische", aldus Driessen. Een BeNeLiga voor onze noorderburen? Neen dus. 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Ajax
 
 
Reacties.