Hoe zou het zijn met... Ruslan Malinovskyi

25 oktober 2019 15:02

Afgelopen zomer trokken alweer een heleboel spelers de deur van de Jupiler Pro League achter zich dicht. In deze reeks gaan we na hoe het deze vertrekkers vergaat in het buitenland. Vandaag is het de beurt aan Ruslan Malinovskyi.

Ruslan Malinovskyi kwam in januari 2016 aan bij Racing Genk. Hij werd gehuurd van Shaktar Donetsk. De Oekraïner speelde toen 15 wedstrijden voor de Belgische club in alle competities samen. Daarin gaf hij 3 assists.

Hij werd anderhalf seizoen gehuurd, maar Racing Genk was overtuigd van zijn kwaliteiten en dus werd hij daarna aangekocht door de Belgische topclub. Hij zou in totaal 135 wedstrijden spelen voor Racing Genk en hij zou 30 doelpunten maken en 32 assists geven. 

Atalanta

Deze zomer trok de Oekraïner de aandacht van Atalanta en de Italiaanse subtopper wist de creatieve middenvelder ook te strikken. Eerst werd hij vooral op de bank gezet en gebruikt als invaller, maar de laatste weken komt hij boven water. 

Hij mocht in de laatste vijf wedstrijden in de Serie A drie keer starten en hij scoorde deze week zelfs zijn eerste doelpunt voor de Italianen in de Champions League. Op het veld van Manchester City (5-1 nederlaag voor Atalanta) scoorde Malinovskyi een penalty. Hij stond 90 minuten op het veld. 

Chelsea

De creatieve middenvelder doet het zelfs zo goed dat hij de interesse heeft opgewekt van Frank Lampard. De Engelse trainer is op zoek naar versterkingen bij Chelsea en hij zou enkele scouts naar Italië sturen om Malinovskyi te analyseren.

Nils Wens

Serie A \\ KRC Genk \\ Atalanta
 
 
Reacties.