Thorgan Hazard blikt terug op zijn eerste maanden bij Dortmund: "De status is anders, de verwachtingen liggen hoger"

25 oktober 2019 21:49

Deze zomer maakte Thorgan Hazard de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Borussia Dortmund. De Rode Duivel wil in de nabije toekomst prijzen gaan pakken.

Met de transfer van Gladbach naar Dortmund zette Thorgan Hazard de stap van de subtop naar de echte top. Dat voelt hij ook zo aan: "Als je bij Gladbach in de top zes eindigt dan is iedereen tevreden terwijl je hier de top twee moet halen", reageerde hij bij Het Laatste Nieuws. "De druk is groter en er is bijzonder veel concurrentie binnen de ploeg. Bij Gladbach kon je soms twee of drie mindere matchen spelen, hier kan je dat niet maken."

Dortmund hoeft niet per se de club te zijn waar Hazard heel zijn carrière wil blijven: "Ik wilde na mijn periode bij Zulte Waregem heel erg graag naar de Bundesliga. Na vijf fantastische jaren bij Gladbach zette ik vervolgens de stap naar de absolute top. Ik had nooit gedacht om hier te spelen, maar ik heb nog honger. Dortmund is nu de ideale club voor mij, maar dat wil niet zeggen dat ik achterover moet leunen."

Arjen T'Sjoen

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04
 
 
Reacties.