Anderlechtlegende is blij met komst Vercauteren: "Er gebeurden rare dingen onder Kompany"

25 oktober 2019 08:05

Walter Baseggio hing in 2013 de voetbalschoenen aan de haak. De Belg met Italiaanse roots speelde maar liefst 21 jaar voor Anderlecht. Hoe ziet hij nu jaren later op de huidige situatie?

Walter Baseggio stapte na het voetballeven in de politiek, maar daarnaast is hij ook voetbalanalist bij Eleven Sports. Hoe kijkt de ex-vedette van Anderlecht op de huidige situatie bij zijn favoriete club?

"Ik heb ooit één keer de job aangeboden gekregen op provinciaal niveau zoals Kompany nu bij Anderlecht", zegt Baseggio in Het Nieuwsblad, "en dat heb ik geweigerd. Dat is onmogelijk. Zelfs Cristiano Ronaldo zou dat niet kunnen. Je denkt anders op het veld dan ernaast. Waarom werd Zulj verplaatst en Trebel gepasseerd? Er gebeurden rare dingen omder Kompany."

Nieuwe chef

"Franky Vercauteren heeft nu alles te zeggen. Kompany zal wel nog eens iets zeggen, maar enkel omdat hij dicht bij enkele spelers staat. Toen Vercauteren mijn trainer was, sprak hij te weinig. Dat zal nu wel anders zijn. Hij zal die jonge kerels niet zomaar voor de leeuwen gooien."

Geweigerd

Toch kende Baseggio een moeilijke relatie met Vercauteren, maar ziet hij in hem een goede trainer. "Hij is een uitstekende trainer. Het was zijn recht om andere spelers als Biglia beter te vinden. Ik heb ook nog om de tafel gezeten met Verschueren over het transfercomité. Ik prees zelfs Merih Demiral aan die nu bij Juventus zit. Anderlecht zag niets in een samenwerking. Maar ik hoop dat de club snel weer staat waar ze hoort."

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Eupen
 
 
Reacties.