Wat heeft 1B te bieden dit weekend? De leiders tegenover elkaar, 'veredelde oefenpot', een tweede kans voor Maes...

25 oktober 2019 10:50

De tweede hoogste voetbalklasse blijft vaak onderbelicht, maar daarom is ze niet minder spannend. In de komende speeldag krijgen we een topper tussen het leidersduo voorgeschoteld en twee andere ploegen liggen op vinkenslag.

OH Leuven - Westerlo

De twee koplopers openen de debatten in een onderling duel. Op drie speeldagen voor het einde van de eerste periode kan het haast niet spannender. De thuisploeg heeft zich net op tijd herpakt na nederlagen tegen Roeselare en Lokeren en weet na Lommel (0-2) ook wat winnen is zonder Frank Vercauteren.

OHL heeft een licht voordeel in het klassement want de doelpuntenproductie is iets hoger dan die van de bezoekers (een handleiding over een gelijk puntentotaal leest u HIER). Wie vrijdag wint is torenhoog favoriet om de eerste periode in de wacht te slepen en kan onderuit gezakt in de zetel zien hoe Union en Virton het er later van af brengen.

Lokeren - Beerschot

Beide ploegen waren met hoge ambities aan het nieuwe seizoen begonnen, maar zijn inmiddels als even uitgeteld in de strijd om de eerste periodetitel. In dat opzicht is dit geen interessante pot, maar wel in het vooruitzicht naar de tweede periode, waar deze twee teams zich ongetwijfeld al voor aan het klaarstomen zijn. Lokeren zag tegen Westel een einde komen aan een reeks van vijf ongeslagen matchen terwijl de Mannekes net hun eerste zege boekten onder T1 Hernan Losada.

Union - Lommel

Peter Maes pakte vorige week over bij de voorlaatste in de stand en was niet ontevreden over de match tegen OHL. Er werd wel met 0-2 verloren, waardoor de Limburgers nu de rode lantaarn in handen hebben. Ga dan maar eens op bezoek bij Union, het team dat er van de vier resterende kandidaten het slechtst voor staat in de eerste periode na de 3-0 nederlaag tegen Roeselare.

Trainer Christiansen heeft nog weinig hoop op de periodetitel, al blijft Union er wel voor gaan natuurlijk. Aan een gelijk puntentotaal na 14 matchen hebben ze weinig als ze eerst eindigen, want in de nevenklassementen (bekijk de regels) scoren ze slechter dan de overige titelpretendenten.

Virton - Roeselare

Voordat de Luxemburgers zondag aan de bak moeten tegen Roeselare zullen ze aandachtig kijken naar de match tussen OHL en Westel. Virton zou namelijk wel eens de lachende derde (en zondag de nieuwe leider) kunnen zijn na een gelijkspel op vrijdag. Op voorwaarde dat ze winnen van de West-Vlamingen, waar het vertrouwen opnieuw aanwezig is na een desastreus seizoensbegin. Trainer Gislason heeft zijn puzzelstukjes na een laat transferoffensief dan toch in elkaar doen passen. 

1e klasse B \\ Europa League \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.