Bob Peeters ziet de stress toeslaan bij zijn spelers: "Niet tactisch overklast"


Foto: © photonews 26 oktober 2019 07:32

Het ging voor Westerlo om de knikkers in de veelbepalende clash tegen OHL. Na de nederlaag was de conclusie van Bob Peeters dat zijn spelers nog net niet rijp genoeg zijn voor dit soort wedstrijden. Wat de coach hen echter niet kwalijk wilde nemen.

Overigens voerde Peeters zelf wel verschillende omzettingen door in de loop van de match. "We zijn niet tactisch overklast, maar het eerste doelpunt valt op het moment dat we aan het bijstellen zijn. We slikten dan ook nogal gemakkelijk de 2-0. In de tweede helft stonden we beter. We hadden de controle en domineerden, maar creëerden te weinig kansen."

Druk proberen wegnemen

Deze wedstrijden met hoge stressfactor zijn blijkbaar nog iets te hoog gegrepen. "De kwaliteit aan de bal verraadde dat er redelijk wat druk op stond. Daardoor konden we niet ons spel spelen zoals we anders doen. Ik vond ons vooral in de eerste helft heel nerveus acteren. We hebben deze week veel visibiliteit gekregen. Je probeert die druk weg te nemen en korte trainingen in te lassen. Maar we zijn mensen, geen robots."

Peeters hield het dus op een mindere dag van zijn team, al was hij daar niet kwaad om. "We zijn met een proces bezig. Ik ben al heel fier. De vorm kun je niet bestellen. Ik vind het niet gepast om nu op de spelers te gaan schieten. Ze hebben ons al veel gegeven. We hadden er allemaal meer van verwacht, ook de supporters. Ik vind het jammer voor hen."

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.