Verheyen vertelt anekdote over Rode Duivel: "Plots zagen we een speler op de derde verdieping naar een ander balkon klimmen"

26 oktober 2019 13:28

Je hebt er je handen mee vol als coach blijkbaar. Michy Batshuayi is op het veld een doelpuntenmachine, maar heeft zijn trainers al dikwijls met de handen in het haar achtergelaten. Gert Verheyen heeft daar ook nog een pittige anekdote over...

Verheyen is fan van Batshuayi. Hij weet dat hij altijd doelpunten zal maken. "In een wedstrijd zonder veel kansen heeft hij vier doelpogingen in twintig minuten. Dan kan je iets", zei hij over Ajax-Chelsea. 

Maar Batshuayi had op zijn 26ste al verder moeten staan. Verheyen ziet daar verklaringen voor. “Standvastigheid. Sérieux misschien. Bij de nationale beloften heeft hij het ooit uitgehangen. Dat Wilmots Origi voor het WK in Brazilië verkoos boven Batshuayi, had ook met zijn gedrag buiten het veld te maken."

Ze mochten op stap gaan na een goeie match

"Ambras hebben met je jeugdtrainer, is vaak een kenmerk van een zekere persoonlijkheid. Maar er zijn grenzen natuurlijk. Met de nationale U19 zaten we met de staf eens een koffie te drinken aan de overkant van het hotel en plots zagen we een speler op de derde verdieping naar een ander balkon klimmen."

Grappig vond hij dat niet. “Helemaal niet. Als hij valt, ben ik verantwoordelijk. Ik was altijd blij als we heelhuids én voltallig thuiskwamen. Niet dat ik niets kon verdragen. Na een goeie match mochten ze op stap gaan, met duidelijke afspraken. Jonge gasten kan je geen tien dagen in de hotelkamer opsluiten. Maar als ze namiddagactiviteiten voorstelden, sloeg de schrik me soms om het hart. Wilden ze karten, dacht ik al wie uit de bocht zou vliegen."

Johan Walckiers

Premier League \\ Chelsea \\ Burnley
 
 
Reacties.