Thorgan Hazard klaar voor dé derby: "In Dortmund ben je verplicht om in de top 2 te eindigen"

26 oktober 2019 10:45

Het zijn speciale weken voor Thorgan Hazard. Vorige week speelde hij tegen zijn ex-club Borussia Mönchengladbach. Hij leverde de assist voor het winnende doelpunt van Marco Reus. Zaterdag speelt hij voor het eerst de beladen derby tegen Schalke 04.

Zaterdag maakt Borussia Dortmund de korte verplaatsing naar Gelsenkirchen, voor de wedstrijd tegen Schalke 04. Het zal voor Thorgan Hazard, 26 ondertussen, de eerste kennismaking worden met de 'Kohlenpotderby'. Onze landgenoot heeft bij de Duitse topclub alvast heel snel zijn draai gevonden.

"Ik ben bij een Europese topclub terechtgekomen, exact wat ik wou", zegt Hazard in HLN. "Ik ben op een punt in mijn carrière beland waarin ik trofeeën wil winnen."

En laat die drang naar trofeeën zowat het grootste verschil zijn tussen Dortmund en zijn ex-club Mönchengladbach. "Wanneer we in Gladbach vierde, of zelfs vijfde of zesde eindigden, was iedereen tevreden. Bij Dortmund liggen de verwachtingen veel hoger, waardoor ook de druk groter is. Hier ben je bijna verplicht om top 2 te spelen."

"Of Eden heeft meegepraat over mijn carrièreplanning? Haha, neen! Ik denk niet eens dat Eden Mönchengladbach kende toen ik er mijn handtekening zette. Zulke zaken bespreek ik met mijn papa!"

Dennis Rosiers

Bundesliga \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04
 
 
Reacties.