Waarom Roman Yaremchuk zijn contractverlenging dubbel en dik verdiend heeft

26 oktober 2019 13:47

KAA Gent kwam vrijdag met groot nieuws: Roman Yaremchuk heeft zijn contract bij de club verlengd tot 2023. De Oekraïner lijkt zich steeds meer in zijn sas te voelen in Oost-Vlaanderen en is zijn contractverlenging dubbel en dik waard.

Cijfers

Het derde seizoen van Roman Yaremchuk in Gentse loondienst is veruit zijn beste. Doorheen die drie jaar is de 23-jarige aanvaller steeds blijven evolueren. Zijn cijfers liegen er ook niet om.

  • 2017/18: 9 goals en 3 assists in 34 matchen (2.118 speelminuten) – 1 goal per 235’
  • 2018/19: 12 goals en 3 assists in 45 matchen (3.335 speelminuten) – 1 goal per 277’
  • 2019/20: 12 goals en 3 assists in 16 matchen (1.341 speelminuten) – 1 goal per 112’

Dit seizoen is hij belangrijker dan ooit voor de Buffalo’s. Hij vormt een gouden aanvalstrio met Laurent Depoitre en Jonathan David waarin iedereen elkaar een goaltje gunt. Yaremchuk scoorde het meest in totaal, maar ook op verplaatsing, waar Gent maar geen driepunter kan pakken.

De Oekraïner scoorde vier uitgoals, Depoitre maakte er twee van de zeven buitenshuis en David scoorde al zijn tien goals in de Ghelamco Arena. Nu nog zorgen voor de eerste overwinning op verplaatsing, de bekerzege tegen Aalst even buiten beschouwing gelaten.

Vertrouwen als international

Vorig jaar in september maakte Andrij Shevshenko van hem een international en in juni dit jaar scoorde Yaremchuk zijn eerste goal voor Oekraïne. Dat bleek een vertrouwensboost, want in zijn volgende vier interlands deed hij de netten nog eens drie keer trillen. Wie weet wat het EK binnenkort met zijn vertrouwen gaat doen…

Blessures

De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op voor KAA Gent, maar dat lijkt de Yarenmchuk nauwelijks parten te spelen. Drie keer zat hij niet in de selectie vanwege een probleem met de achillespees. Vorig seizoen speelde hij nagenoeg alles en in zijn eerste jaar in ons land miste hij de eerste match van de play-offs met en hamstringblessure. Op 2,5 seizoenen is Yaremchuk met andere woorden steeds inzetbaar geweest.

Perfectionist

Jess Thorup en de fans van Gent moeten overigens niet vrezen dat de productieve aanvaller op zijn lauweren gaat rusten. “Ik kon nog beter doen”, liet hij na zijn twee doelpunten tegen Wolfsburg optekenen. Dat zijn statistieken van dit jaar die van vorig jaar zullen overtreffen, dat staat nu al buiten kijf.

Hannes Van Gael

Europa League \\ KAA Gent \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.