De onuitputtelijke talentenpoel van Ajax: Barcelona wil na Frenkie De Jong volgend wonderkind oppikken bij Amsterdammers

27 oktober 2019 17:45

Ajax verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door de halve finale van de Champions League te halen. De Amsterdammers deden dat als vanouds met heel wat talent uit eigen kweek, met De Ligt en De Jong als vaandeldragers.

Die laatste werd inmiddels verkocht aan FC Barcelona voor maar liefst 86 miljoen euro. Er loopt echter nog heel wat talent rond in Amsterdam, niet alleen in het eerste elftal maar ook in de jeugdcategorieën. 

Eén van die absolute groeibriljantjes is ongetwijfeld Naci Ünüvar. Dat is een zestienjarige Turkse Nederlander die dit seizoen de Abdelhak Nouri-Trofee’, won de prijs voor het grootste talent uit de Ajax-jeugd. Ook in de Youth League liet de jonge middenvelder al staaltjes van zijn klasse zien. 

Ünüvar was ook de eerste doelpuntenmaker in het nieuwe oefencomplex van Barcelona, het Estadi Johan Cruyff. Hij trof er raak met een heerlijk afstandsschot bij de openingswedstrijd tussen Barcelona U19 en Ajax U19. 

Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax \\ Barcelona
 
 
 
Reacties.