Club Brugge toonde zich één helft kwetsbaar tegen Standard, maar Clement zette het recht met risicovolle ingreep

27 oktober 2019 16:24

Club Brugge heeft zijn voorsprong op Standard niet kunnen uitbouwen. Na een eerste helft waarin ze heel weinig tot niks klaarmaakten, kreeg Clement zijn team in de tweede helft wel aan het voetballen. Ieder een helft, een logisch gelijkspel dus...

Philippe Clement paste aan tegen Standard. Met twee spitsen ineens: Okereke in de ploeg en Dennis die rust kreeg. Bij Standard opnieuw geen Carcela. Maar Preud'homme had wel het perfecte tactische plan uitgetekend. Laat het maar aan MPH over om de tegenstander problemen te bezorgen. Die eerste helft was een hel voor Club Brugge.

Vanaken en Vormer kregen constant een mannetje toegewezen. Amallah of Lestienne moesten Vanaken uit de wedstrijd halen, Bastien moest hetzelfde doen met Vormer. Standard werd ook wel gediend door het wedstrijdverloop. Na vier minuten stapte Mechele uit en moest Mata gaan doordekken. De goed geïnfiltreerde Bastien troefde hem af en werkte alleen voor Mignolet cool af.

Plan MPH werkt

Achterkomen tegen een ploeg van Preud'homme is nooit makkelijk en al zeker niet in topwedstrijden, wanneer de motivatie van zijn ploeg wel top is. Club maakte helemaal niks klaar. Foute passes, geen beweging... Terwijl ze toch naar de kant speelden waar ze het meeste doelkansen en goals laten noteren. Clement-Preud'homme 0-1. Standard was echt niet van plan om te voetballen, maar het werkte. Ze hadden met Oulare zelfs nog de betere kansen. Club leek zowaar kwetsbaar.

Clement neemt risico

Maar Clement ging hoog spel spelen. Na de wissel van Mata omwille van blessure haalde hij bij de rust ook nog Rits en Tau naar de kant. Diagne en Balanta moesten voor meer kracht en gewicht gaan zorgen. Drie wissels opgebruikt bij de rust dus... Maar een minuut later stond het wel 1-1. Vormer kreeg wat ruimte, zette voor tot bij Okereke en die scoorde met een bots.

Clement kreeg gelijk, want Club was véél beter in de tweede helft. Vormer en Vanaken kregen meer ruimte en Diagne woog op de verdedigers van Standard. Clement-MPH 1-1. Er waren kansen en overwicht, maar Club kon dat niet meer omzetten in een doelpunt. Ieder een helft, dus eigenlijk wel een logisch gelijkspel.