Standard vindt structuur: "Tegen Anderlecht speelden we goed, maar verloren we. Deze ploeg is gegroeid"


Foto: © photonews 27 oktober 2019 17:51

Standard maakte het Club Brugge bijzonder moeilijk. Die goal in de eerste minuten hielp natuurlijk wel, maar voor de rest zat het potdicht. Typisch Preud'homme: eerst moet de organisatie er staan.

Het toont aan dat Preud'homme nog steeds aan het bouwen is. Goed en aanvallend voetbal komt momenteel op de tweede plaats. Eerst moet er 'iets' staan. Dat iets is natuurlijk een organisatie, een blok, zoals tegen Club. "Tegen Anderlecht spelen we een goeie match, maar verliezen we met 1-0."

"Daar hebben we uit geleerd. De spelers begrijpen hoe ze punten moeten pakken", aldus Preud'homme. "Club heeft een heel goeie kern met een goeie trainer. Dit is een sterke prestatie van mijn ploeg. Ze bleven deze keer wel in de structuur die uitgetekend was."

Eén kans weggegeven

Zinho Vanheusden gaf zijn coach volledig gelijk. Als verdediger vindt hij organisatie uiteraard heel belangrijk. Zeker een jongen die scholing in Italië gehad heeft. "We zijn gekomen om te winnen. Spijtig dat we na de 0-1 niet die tweede kunnen maken. We hadden er de kansen voor."

"De coach had het plan heel goed uitgelegd, tot in detail. En we hebben maar één kans tegengekregen, spijtig dat er een goal uit viel. Voor de rest heeft Brugge twee keer van ver op doel kunnen schieten. Het werkte dus. Vorig jaar kregen we hier nog rammel, dit bewijst toch dat we als ploeg gegroeid zijn."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.