🎥 Niet Real, Barcelona of Atletico, maar wel deze opvallende club voert de rangschikking in La Liga aan

28 oktober 2019 14:37

Het zal toch niet waar zijn zeker? Promovendus Granada versierde afgelopen zondag de eerste plek in La Liga. En neen, ze is zeker niet gestolen!

Het lijkt wel alsof Granada in een sprookje leeft. Vorig seizoen stonden de Rojiblancos nog in de  Segunda Division, de Spaanse tweede klasse, en nu staan ze na tien speeldag eerste. Al moeten we  er meteen ook bij vermelden dat de Clasico nog moet ingehaald worden. Barcelona staat op één punt van de leider met een wedstrijd minder gespeeld.

Maar zondag won Granada al zijn zesde wedstrijd op tien. Het werd 1-0 tegen Real Betis.  De club uit het Spaanse zuiden begon met één op zes aan de competitie. Op de openingsspeeldag speelde Granada 4-4 gelijk op Villarreal. De laatste twee doelpunten vielen een kwartier voor tijd. Een week later kwam Sevilla winnen met 0-1 in Los Cármenes. Maar dan begon de reeks van El Graná.

De club haalde dertien punten uit vijf wedstrijden en kende als hoogtepunt de 2-0-zege tegen rechtstreekse concurrent FC Barcelona. Op Real verloor Granada dan weer met 4-2, maar ondertussen hebben ze alweer twee wedstrijden gewonnen. Eden Hazard maakte zijn eerste goal in het shirt van Real toen. Opvallend is ook dat Granada in geen enkel gewonnen duel een doelpunt slikte. 

Kleine kanttekening: de Andalusiërs speelden -buiten tegen Barcelona en Real- nog geen enkele wedstrijd tegen een club hoger gerangschikt dan de negende plaats. Donderdag spelen Los Matagigantes eerst nog bij Getafe; dan begint een lastig vierluik met Real Sociedad -dat nu tweede staat met één punt achterstand-, Valencia, Atletico Madrid en Atheltic Bilbao.

Maar het is sowieso al mooi wat Granada met een kern van 33 miljoen marktwaarde presteert. De opvallendste namen zijn Roberto Soldado, Adriàn Ramos, Maxime Gonalons en Fede Vico. Die laatse speelde in 2013 en 2014 nog bij Anderlcht en KV Oostende.

In 2011 kwam Granada na 35 afwezigheid weer kijken in La Liga. Tot 2016 hield de club telkens net stand, maar in 2017 degradeerde Granada opnieuw. Daarvoor speelden de Andalusiërs op het tweede, derde en zelfs vierde niveau. Opnieuw in de Segunda Division behaalden ze de tiende plek. Vorig jaar werd het doel gesteld op promotie en met de tweede plaats behaalden ze dat ook.

Nu staat de ploeg van Diego Martinez dus verrassend aan de leiding in La Liga. Maar met enkele lastige wedstrijden in het verschiet, en de Clasico die nog moet ingehaald worden, lijkt de kans klein dat de Granadinistas de koppositie zullen behouden. Al weet je in voetbal uiteraard nooit! En in tegenstelling tot Real Madrid en FC Barcelona lijkt deze groep een ferme cohesie te zijn. 

Dante Bellon

Primera Division \\ Real Betis \\ Granada
 
 
Reacties.