Van Crombrugge mikt op het WK in 2022, maar "er op het EK al bij zijn zou nog beter zijn"


Foto: © photonews 29 oktober 2019 14:13

Vijf doelmannen komen geregeld terug in de selecties van Roberto Martinez: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Matz Sels, Koen Casteels en Hendrik Van Crombrugge. Die laatste steekt niet weg dat hij er graag zou bij zijn op het WK in Qatar.

De keeper die deze zomer KAS Eupen voor RSC Anderlecht inwisselde weet natuurlijk dat de concurrentie voor een plaatsje in de selectie moordend is. "Voor de derde plaats in de pikorde gaat het tussen mij, Casteels en Sels", gaf Van Crombrugge aan bij Sport/Voetbalmagazine. Courtois en Mignolet zijn volgens hem dus nog een categorie apart.

Grote stap vooruit

"Door voor Anderlecht te kiezen heb ik een grote stap voorwaarts gezet, want daarvoor hadden zijn in de Bundesliga en de Ligue 1 een groot voordeel tegenover mij. Mijn ambitie is om een plaatsje af te dwingen in de kern die naar het WK in Qatar gaat, maar als ik volgend jaar al naar het EK mag zou het uiteraard nog beter zijn."

De 26-jarige doelman had alvast weinig moeite met het verschil tussen keeper zijn bij een laagvlieger en een ambitieuze club. Afgelopen weekend had hij nog een groot aandeel in het behaalde punt tegen zijn ex-club Eupen.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België
 
 
 
Reacties.