🎥 Hoe zou het zijn met... Henry Onyekuru: doelpuntenmachine met oog voor detail

29 oktober 2019 21:17

Vier jaar geleden kwam Henry Onyekuru op 16-jarige leeftijd in België terecht. Ondertussen heeft hij naam en faam gemaakt en is hij een sterke aanvaller geworden die geregeld zijn doelpunt meepikt.

De 16-jarige Henry Onyekuru kwam als nobele ondbekende het Belgisch voetbal binnen vanuit Senegal. Daar maakte de Nigeriaan deel uit van de de Aspire-academie waarmee Eupen samenwerkt. Zijn debuut maakte hij voor de Panda's op het veld van Dessel. Onyekuru kende een lastige aanpassingsperiode en kwam weinig aan spelen toe. Op het veld van Lierse speelde hij zijn eerste negentig minuten. Twee weken later begon de doelpuntenmachine aan te slaan en maakte hij zes doelpunten in zes wedstrijden. 

Topschutter

Door het faillissement van White Star Brussels steeg Eupen naar de Jupiler Pro League. Dat seizoen betekende de doorbraak voor de Nigeriaan. In 38 wedstrijden scoorde hij 22 keer en was hij goed voor negen assists. Samen met Lukasz Teodorczyk werd hij topschutter van de competitie, maar omdat de Pool meer doelpunten op verplaatsing had gemaakt, kreeg hij de Gouden Stier. Zijn opmerkelijke seizoen leverde hem een transfer naar Everton op. Eupen ontving acht miljoen voor zijn goudhaan.

Hij werd meteen uitgeleend aan Anderlecht en kwam samen met zijn collega-topschutter. Onyekuru was toen net twintig jaar. Onder René Weiler wisselde hij de posities van linkerflank met linkermiddenvelder af. Ook onder Hein Vanhaezebrouck was dat zo. In de wedstrijd tegen zijn ex-club Eupen moest Onyekuru het veld verlaten met een gescheurde binnenband van de knie. Hij kwam dat seizoen niet meer in actie.

Galatasaray

Ondanks zijn blessure vertrok Onyekuru in de zomer van 2018 naar Turkije. Bij Galatasaray maakte hij op 31 wedstrijden veertien doelpunten en werd hij kampioen en won hij de beker. Ondertussen zit de 22-jarige flankaanvaller bij AS Monaco waar hij meteen opviel met een doelpunt, maar ondertussen komt Onyekuru weinig aan spelen toe. Galatasaray wil hem graag opnieuw overnemen van de Monegasken en ook Onyekuru heeft al aangedrongen op een transfer.

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Eupen \\ Everton \\ Monaco
 
 
Reacties.