Ex-bondscoach van België wordt nieuwe trainer Feyenoord

30 oktober 2019 13:27

De kogel is door de kerk. Feyenoord heeft een opvolger voor Jaap Stam, die na de 4-0 tegen Ajax opstapte. En voor ons Belgen is het geen onbekende.

Dick Advocaat wordt de opvolger van Jaap Stam bij Feyenoord. Dat meldt VI. De Rotterdammers verloren afgelopen zondag de Klassieker met 4-0 bij Ajax en dat was voor Stam de druppel. Hij stapte overigens zelf op na een 14 op 33 en twaalfde plaats in het klassement. Advocaat wordt bij Feyenoord interem-coach tot het einde van dit seizoen.

In 2009 en 2010 was Advocaat nog bondscoach van de Rode Duivels en liet hij onder meer Romelu Lukaku debuteren. De Kleine Generaal gaat meteen ook met de grove borstel door de technische staf. Zo komt Cor Pot als assistent en wil hij er ook nog graag John de Wolf bij. Het is nog maar de vraag of Jean-Paul van Gastel, Danny Landzaat, Said Bakkati en spitsentrainer Roy Makaay kunnen aanblijven.

Feyenoord staat intussen twaalfde na elf speeldagen. Advocaats eerste wedstrijd is zondag op VVV Venlo. In de Europa League staan de Rotterdammers met 3 op 9 laatste in groep G.

Dante Bellon

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord
 
 
Reacties.