Dury windt er geen doekjes om: "Dit Club Brugge is 'hors categerie', ik zie niet in wie hen stopt"

30 oktober 2019 23:20

De complimentjes vlogen in het rond op de persconferentie van de coaches. Philippe Clement en Francky Dury hebben duidelijk heel wat respect voor elkaar. Dury meende het echter toen hij zei dat dit Club Brugge door niemand gestopt kan worden.

"Ik zie niet in wie deze ploeg gaat afstoppen. 't Is een machine: ze kunnen ruimte afdwingen, ze kunnen kansen creëren, ze kunnen scoren, ze kunnen verdedigen, ze kunnen druk zetten..." En zo kon hij blijkbaar eindeloos doorgaan.

Dury zag dat zijn ploeg weinig kans had om te winnen, zelfs al bleef Club de kansen missen. "Het voordeel dat je hebt is dat je maar twee keer tegen hen speelt..." Waarop Clement onderbrak: "Vier keer Francky!" Dury: "Dan ga ik je toch eens bellen Philippe." Clement: "Zeker van!"

Het verschil was groot, maar dat verraste Dury niet. "Het is niet erg dat het verschil met Club Brugge groot is. Dit is een ploeg die voor de competitie topfavoriet was en dat nu nog steeds is. Als het verschil met de rest kleiner is, is het goed voor mij. Club is hors categorie. Als ze dit kunnen aanhouden tenminste, maar daar geloof ik in."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.