Serie A: Juve zwoegt zich langs Genoa, Napoli geraakt niet voorbij Atalanta


Foto: © photonews 30 oktober 2019 22:57

Juventus heeft in extremis de drie punten thuis kunnen houden tegen Genoa. In een tumultueuze wedstrijd had het een strafschop in de slotminuut nodig om op voorsprong te komen. Eens te meer klaarde Cristiano Ronaldo de klus.

Vandaag stond er ook in Italië een midweekspeeldag op het programma. Kampioen Juventus had het niet onder de markt tegen Genoa. Bonucci bracht Juve na goed een halfuur op voorsprong, maar Kouame kon snel gelijkmaken. Nog voor het uur moesten Genoa-spelers Cassata Marchetti met rood naar de kant, maar Juve geraakte er moeilijk door. Ook Juve eindigde de partij met tien: de Fransman Rabiot kreeg twee keer geel. In de slotminuut ging de zege alsnog naar Juventus: CR7 zette een strafschop om.

Eerder op de avond geraakte Napoli, waar Mertens op het uur inviel, niet verder dan 2-2 tegen Atalanta. Maksimovic bracht Napoli al vroeg op voorsprong. Freuler maakte nog voor de rust gelijk. Milik leek Napoli naar de overwinning te leiden, maar Ilicic bezorgde Atalanta alsnog een punt. Napoli-coach Carlo Ancelotti werd in het slot nog met rood naar de tribune verwezen.

Overige uitslagen:

Cagliari-Bologna: 3-2

Lazio-Torino: 4-0

Sampdoria-Lecce:1-1

Sassuola-Fiorentina:1-2

Udinese-Roma:0-4

Serie A \\ Juventus \\ Atalanta \\ Genoa \\ Napoli
 
 
 
Reacties.