Klopp dreigt bij kalendermaker: "Een oplossing of we spelen die match gewoon niet"

31 oktober 2019 09:40

De wedstrijd tussen Liverpool en Arsenal in de League Cup was gisteren om duimen en vingers bij af te likken. The Reds kwalificeerden zich voor de volgende ronde, maar Jürgen Klopp had al een verwittiging in huis: "Als ze de kalender niet aanpassen, spelen we die match niet."

Wat is het probleem? De wedstrijd voor de kwartfinale staat gepland op 17 of 18 december, maar... op 18 december moet Liverpool ook zijn eerste match op het WK voor clubs spelen. Een nieuwe datum vinden, wordt daarbij heel moeilijk, want Liverpool speelt van 23 november tot 6 januari maar liefst 13 matchen. 

Klopp nam de maker van de League Cup-kalender dan ook op de korrel. "Er moet een deftige datum, niet op Kerstmis om 15 uur of dergelijke, gevonden worden. Staat deze datum ons niet aan, dan spelen we onze kwartfinale gewoon niet."

"Als er een kalender wordt opgesteld en 1 team kan door tijdsgebrek niet aan een match deelnemen, dan ligt het probleem bij die kalender en niet bij ons. Wij mogen niet het slachtoffer worden van het feit dat we vol voor de zege zijn gegaan. Hopelijk ziet men hier het probleem van in en wordt er dringend naar oplossingen gezocht."

Johan Walckiers

Liverpool FC \\ Arsenal
 
 
Reacties.