📷 Klucht in 1B: topper tot driemaal toe stilgelegd en uiteindelijk definitief gestaakt

01 november 2019 22:06

Met de wedstrijd tussen OHL en Union werd de dertiende speeldag in eerste klasse B afgetrapt met een echte kraker. Niet alles liep van een leien dakje in dit treffen met mogelijke invloed op de uitkomst van de eerste periode. Er was immers een probleem met de verlichting.

Helemaal aan het einde van het eerste helft viel een deel van de verlichting voor het eerst uit. Daardoor kwam een strook aan de zijkant van het veld in het donker te staan. Scheidsrechter Jordy Vermeire legde de match even stil, maar besloot kort hierna voor de rust te blazen, de 45 minuten waren immers toch volgemaakt.

Spelers naar binnen

Hetzelfde euvel deed zich nog meerdere keren voor: na vijf minuten in de tweede helft werd de wedstrijd voor een tiental minuten gestaakt. Toen dat voor de tweede keer gebeurde, werd de match niet alleen stilgelegd, maar gingen de spelers ook naar binnen.

Na een tiental minuten was het euvel hersteld en kon er opnieuw gevoetbald worden. Dat duurde exact drie minuten. Opnieuw duurde het zo'n tien minuten eer de partij hervat kon worden. Maar daarmee was het ook nog niet definitief opgelost. Nadien kwam het nog tot een vierde stroompanne en floot Vermeire de wedstrijd definitief af. Overigens: op dit moment stond het nog steeds 0-0.