🎥 Waarom Granit Xhaka zich niet moest excuseren na zijn wissel

01 november 2019 14:51

Het is ondertussen alweer bijna een week geleden dat Granit Xhaka de wereld rondging. Unaï Emery haalde de Zwitser van Arsenal naar de kant en na boegeroep van de fans, deed Xhaka enkele gebaren. Ondertussen is ook al geweten waarom.

Na zijn wissel tegen Crystal Palace kreeg Granit Xhaka een deel van het Arsenalpubliek op zijn nek. De middenvelder reageerde daarop met enkele gebaren richting de supporters, die dat alles behalve konden smaken.

Via een post op sociale media bood de Zwitser zijn excuses aan richting de fans van Arsenal. Al had hij dat niet hoeven doen. In de post was onder andere te lezen dat hij reacties kreeg als "we breken je benen", "we vermoorden je vrouw" en "we hopen dat je dochter kanker krijgt". Als we dat naar ons hoofd geslingerd krijgen, dan is het maar meer dan logisch dat we af en toe eens over de rooie gaan. 

(Lees verder onder de video)

Respect

Xhaka mag dan wel zeggen dat zijn bericht bedoeld is voor zij die het wel goed menen met hem, maar net ook die personen moeten dergelijke acties van supporters ook veroordelen. Het is je kapitein, steun hem in de goede en kwade dagen. Want het is zoals hij het zelf zegt, moeten de fans en de 27-jarige middenvelder opnieuw op zoek naar wederzijds respect. Dat respect zal hij wel krijgen. Al zal het altijd dubbel zijn.

Het was niet zijn taak om zich te excuseren. Dat hadden die "supporters" moeten doen die hem verweten en die dingen naar zijn hoofd slingerden. Een voetballer is in deze tijd nog meer een rolmodel geworden. Maar dat wil niet zeggen dat hij dingen van anderen moet minimaliseren en zijn eigen acties moet verantwoorden als die met discriminatie of geweld te maken hebben.

Arsenal

Misschien had Arsenal zelf een statement moeten maken naar de fans toe. Een jammere zaak, die voor altijd zal blijven hangen. Hopelijk antwoordt de middenvelder zaterdagmiddag tegen Wolverhampton met zijn voeten.

Dante Bellon

Premier League \\ Arsenal \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.