Wie pakt de eerste periode in 1B? "Ik zie hen het nog steeds doen"

01 november 2019 18:14

Vrijdagavond opent de voorlaatste speeldag van de eerste periode in 1B. OH Leuven ontvangt in eigen huis Union en kan een stevige worp doen naar de eerste periode.

OH Leuven en Union openen vanavond de voorlaatste speeldag van de eerste periode in 1B. Momenteel staan de Leuvenaren eerste met een punt meer dan Virton. Mits een overwinning komt OHL vier punten voor op Virton, dat zondag speelt op Lokeren.

“Twee maanden geleden zei ik al dat OH Leuven sowieso de finale ging spelen”, zegt Dave Peters, 1B-kenner en voetbalcommentator bij Proximus Sports. “Op die uitspraak kom ik niet terug. Ze hebben even een impasse gekend, maar dat was niet door het vertrek van Franky Vercauteren. Tegen Westerlo domineerden ze bijvoorbeeld een hele wedstrijd. Als alles draait zoals het moet bij Leuven, dan zijn zij het beste team. Zij staan ook het verste in hun ontwikkeling.”

Al maakt Peters daar meteen ook een kanttekening bij: “In 1B kan alles van het ene op het andere moment veranderen. Kijk naar Virton. Alles lijkt te kloppen aan die ploeg. Zij wiegen hun tegenstander in slaap, spelen dominant voetbal en kunnen op het gepaste moment prikken. En met Couturier, Lapoussin, Lecomte een sterk middenveld dat alles bepaalt. Er is er niet één dat er bovenuit steekt. Het collectief doet dat wel.”

“Westerlo is nu nog te afhankelijk van de vorm van Abrahams en Brüls, maar dat verandert wanneer ze opnieuw een fitte spits gaan hebben. Dat is jammer want daar is op twee jaar een mooi geheel gekneed.” Maar ook Union is nog in de race. “Zij doen het goed. Casper Nielssen is de man daar die de boel laat draaien. Hij is anders dan Percy Tau, maar zeker even bepalend. Het is zeker een speler die hogerop kan.”

Wie pakt dan de eerste periode volgens Peters? “Ik zie met Leuven en Virton twee straffe ploegen die tot het laatste zullen strijden om die plek in de finale. Maar ik geef de Leuvenaars toch licht het voordeel.”

1e klasse B \\ Westerlo \\ Virton \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
 
Reacties.