Zal Kevin De Bruyne dit seizoen het record van Thierry Henry verpulveren? Het heeft er alle schijn van

01 november 2019 14:29

Kevin De Bruyne is wederom aan een fantastisch seizoen bezig bij Manchester City. De Limburgse spelmaker strooit als vanouds met schitterende passes, en lijkt op weg om een record van Thierry Henry scherper te stellen.

De voormalige assistent-bondscoach heeft namelijk tot op vandaag het record aantal assists in een seizoen in de Premier League op zijn naam staan. In het seizoen 2002-2003 bereidde de Franse spits maar liefst twintig doelpunten voor. Cesc Fabregas leverde in 2014-2015 negentien beslissende passes. Het drietal Lampard, Ozil en ... De Bruyne strandden allemaal op achttien assists in een seizoen.

Ondertussen zijn we tien speeldagen ver in de Premier League. Kevin De Bruyne bereidde tot dusver al negen doelpunten voor. Als De Bruyne gespaard blijft van blessures, is de kans groot dat het record van Thierry Henry sneuvelt. Zaterdag neemt City het op tegen Southampton, dat op de vorige speeldag vernederd werd door Leicester City. Benieuwd of De Bruyne tegen The Saints al in de dubbele cijfers geraakt.

Opmerkelijk: Naast twintig assists was Henry in het seizoen 2002-2003 ook goed voor maar liefst 24 doelpunten in de Premier League. Toch was dit niet voldoende voor de titel, die naar Manchester United ging. The Gunners eindigde tweede met een achterstand van vijf punten.

Dennis Rosiers

Premier League \\ Manchester City \\ Southampton
 
 
Reacties.