Gave traptechniek Holzhauser helpt Beerschot aan tweede thuiszege op rij


Foto: © photonews 02 november 2019 22:21

Beerschot richt zijn blik al op de tweede periode en heeft in de aanloop daarnaartoe op het Kiel toch al het winnende gevoel teruggevonden. Nadat het op de elfde speeldag in eigen huis al de maat nam van Virton, rekende Beerschot nu ook af met Roeselare.

Hernan Losada koos voor het eerst voor een 3-5-2 en dat leek aardig te werken. Met Holzhauser achterin was er zekerheid in de verdediging. De diepe passes over grote afstand van Roeselare werden prima opgevangen. Niet dat de bezoekers de hele tijd onaardig voetbalden, maar in de zone van de waarheid was het te weinig.

Beerschot oogde scherper: na een knappe actie op links werd de eerste kans nog hoog over doel gekeild. Op het kwartier was het wel raak: Holzhauser zonderde met een prima lange bal Halaimia af en de rechterflankspeler knalde overhoeks binnen.

Holzhauser doet het moeilijkste bij 2-0

Roeselare kwam dan wel wat meer meedoen, maar verder dan enkele schuchtere pogingen raakte het niet. In die van Noubissi zat meer venijn: na een goede kapbeweging knalde de Kameroense spits voorlangs. Kort voor de pauze zette Holzhauser zich achter de bal voor een vrijschop vanaf rechts. De Oostenrijker schilderde het leer enig mooi op de knikker van Placca, die de 2-0 tegen de netten buffelde.

Na de koffie kon Brogno afdrukken van aan de strafschopstip. Meer dan een hoekschop hield hij er niet aan over. Holzhauser hield nog wel wat achter de hand: een olympisch doelpunt. Tenminste, dat was het geweest als Voet zijn hoekschop niet op de lijn had weggekopt.

De 3-0 blijft uit

De flankspelers van de thuisploeg toonden zich ook nog een keertje: Halaimia nam de voorzet van Vorogovskiy in één tijd op de slof. Biebauw wist met een reflex het lage schot tijdig te stoppen. De West-Vlaamse doelman was wel geklopt bij een volgend schot van Brogno. Dat strandde echter op de paal.

In plaats van 3-0 werd het 2-1, want Roeselare kwam via Godwin dan toch met zijn eerste gevaarlijke actie uit de wedstrijd op de proppen. Naessens duwde zijn voorzet in doel. Er bleef nog voldoende tijd over om ook nog de gelijkmaker aan te tekenen, maar zover kwam het niet.

1e klasse B \\ Roeselare \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.