Gaat Standard op hun elan verder in de Ghelamco Arena? "Ook Gent heeft stappen gezet"


Foto: © photonews 02 november 2019 08:48

Na twee goede uitslagen voor Standard bij Antwerp en Club Brugge, treffen de Rouches nu een andere club uit de top-4.

Afgelopen seizoen kende AA Gent een matig seizoen. Maar ze hebben een goede stap vooruit gezet en tijdens de zomer sterke aankopen gedaan. Het aanvallende compartiment is gevaarlijk. "Maar daar mogen we ons niet op vastpinnen", zegt Michel Preud'homme. "Ze hebben de spelers om een bal te kunnen dragen en overigens nog eens goede structuur."

Sterke tegenstander

"Het is een team dat de daden bij het woord heeft gevoegd. Net zoals wij hebben de Buffalo's geïnvesteerd in een brede kern en kwaliteit. Dejaegere speelt niet altijd, maar kan in een ploeg terecht komen met Kvilitaia voor hem en Bronn achter hem. Er is continuïteit en een systeem dat hen ligt. Ik denk dat Gent bij de kandidaten voor de top-3 hoort."

Dezelfde soort wedstrijd als tegen Club Brugge

De Rouches treffen een tegenstander die thuis een vlekkeloos parcours aflegt, maar uit slechts vier op achttien haalt. "Ze hebben tegen Anderlecht getoond dat ze wel degelijk op verplaatsing ook een match in handen kunnen nemen. Of wij hun eerste grote test zullen zijn in eigen huis? Je mag niet vergeten dat ze tegen Wolfsburg een puike wedstrijd hebben gespeeld."

Dubbeltje op zijn kant

Maar kan Standard bevestigen nadat het al enkele goede wedstrijden heeft gespeeld? "We moeten herhalen wat we al hebben laten zien. Het zal dezelfde soort match worden als in Brugge. We zullen ons uiterste best doen, maar het muntstuk kan op twee kanten vallen."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.