EXCLUSIEF: Sels: "Courtois is buiten categorie"

02 november 2019 19:05

Als Thibaut Courtois de ongenaakbare eerste keuze is in doel bij de Rode Duivels en niemand er aan twijfelt dat Simon Mignolet de beste stand-in is, ligt de strijd voor plaats drie helemaal open.

Matz Sels greep naast een selectie voor het WK van 2018. Roberto Martinez gaf toen de voorkeur aan Koen Casteels. Sels is echter niet van plan zich neer te leggen bij een plek als derde doelman.

Matz, we veronderstellen dat het EK van 2020 een droom en een doel is voor jou?

“Natuurlijk is dat een droom. Er zijn vier of vijf doelmannen bij de Rode Duivels. Het is aan mij om hard te werken en te bewijzen dat ik mijn plekje bij de 23 waard ben. Maar de concurrentie is bikkelhard. Het zal op details aankomen.”  

 Roberto Martinez roept altijd vier doelmannen op. Is dat niet wat raar?

“Nee, eigenlijk verandert dat niet zo heel veel. Maar het is natuurlijk jammer dat er maar drie doelmannen meekunnen naar de grote toernooien. Maar op deze manier krijgen meer keepers de kans om zich te tonen aan de bondscoach.”

Vind jij dat Thibaut Courtois te veel kritiek heeft gekregen bij Real Madrid?

“Dat denk ik wel, ja. Real is niet meer dezelfde ploeg als twee jaar geleden. Maar als ik hem bij de Duivels zie keepen… daar steekt hij toch boven de rest uit. Hij is echt buiten categorie. Hij wordt op dit moment misschien niet bekeken als beste keeper ter wereld, maar dat komt dan vooral omdat Real het niet fantastisch doet.”

Men ziet Koen Casteels vaak als derde doelman en jou pas als vierde. Denk je dat de Ligue 1 ondergewaardeerd wordt?

“Dat zou ik niet durven zeggen, maar in Vlaanderen wordt er alleszins minder vaak naar gekeken. Mijn ouders kunnen mijn wedstrijden bijvoorbeeld niet bekijken omdat die wedstrijden niet worden aangeboden. De Duitse en Spaanse competitie worden bijvoorbeeld wel uitgezonden.”

Redactie

Ligue 1 \\ Strasbourg \\ Angers
 
 
Reacties.