PSV kan alweer niet winnen: 1 op 9

02 november 2019 22:11

PSV heeft voor de derde week op rij niet kunnen winnen in de Eredivisie. Na twee zware nederlagen tegen Utrecht en AZ speelden de Eindhovenaren vanavond in extremis 2-2 gelijk tegen Sparta Rotterdam.

PSV-trainer Mark Van Bommel moest danig sleutelen aan zijn elftal. Met topschutter Malen en Bergwijn miste PSV twee offensieve krachten door blessures. Viergever, Hendrikx en Thomas moesten dan weer geschorst toekijken.

Na een halfuur kwam Sparta Rotterdam, dat het als promovendus zeer goed doet, op 1-0 via Ragnar Ache. Linksachter Sadilek bracht PSV na 56 minuten op gelijke hoogte.

Amper twee minuten later kwam Sparta terug op voorsprong. Mohamed Rayhi scoorde in de korte hoek, doelman Zoet ging (alweer) niet vrijuit. PSV trok met de moed der wanhoop naar voren, en het resulteerde in de gelijkmaker van Cody Gakpo in blessuretijd, op aangeven van Ihhataren.

Het levert PSV een punt op, maar de balans oogt negatief. Na de recente een op negen staat PSV al acht punten achter op leider Ajax, dat vrijdag al met 2-4 ging winnen in Zwolle.