🎥 Juventus wint de derby: hoofdrol voor bekritiseerde de Ligt

02 november 2019 23:00

Juventus won vanavond de derby van Torino met 0-1. Een doelpunt van Matthijs de Ligt, die fel bekritiseerd wordt in Italië, volstond voor de Oude Dame.

Het werd de wedstrijd van de Ligt. In de eerste helft claimde Torino niet onterecht een strafschop na vermeend hands van de Nederlandse centrale verdediger. Zowel de ref als de VAR vonden het onvoldoende voor een strafschop, tot verbazing van velen. Het was zeker niet de eerste keer dat de Ligt dit seizoen de bal met de hand beroerde. Op Twitter smulden ze alvast van dit incident.

Even later werd het ei zo na 0-1 voor Juve, maar Sirigu redde miraculeus op een poging van… de Ligt.

Twintig minuten voor tijd viel de winnende treffer. Higuain bracht een verre corner terug voor doel. Het was… jawel, de Ligt die het snelst reageerde en de bal knap in doel werkte.

Het zal de Ligt deugd doen. De jonge verdediger wordt fel bekritiseerd in Italië omwille van zijn matige prestaties tot dusver. Dat hij uitgerekend in de Turijnse derby zijn belangrijke eerste doelpunt voor de Oude Dame scoort, zal hem wat meer krediet bezorgen in Italië.