🎥 Historische Berlijnse derby: veel tumult en late winning goal, met Boyata in hoofdrol

02 november 2019 21:52

Voor het eerst in de geschiedenis van de Bundeslige stonden Union Berlijn en Hertha Berlijn tegenover elkaar. In een tumultueuze wedstrijd leken we op een 0-0 af te steven, maar een late strafschop besliste daar anders over.

En of de wedstrijd leefde. De partij stond bol van de incidenten en moest zelfs worden stilgelegd nadat vuurwerk op het terrein werd gegooid. Ook betraden enkele Union-heethoofden het veld.

De wedstrijd zelf lag geruime tijd op slot. Bij Hertha Berlijn stonden Boyata en Lukebakio negentig minuten in het veld, maar ze kwamen weinig in het spel voor. De wedstrijd leek op een troosteloze 0-0 te zullen eindigen.

In minuut 89 kreeg de thuisploeg alsnog een strafschop na een te drieste tackle van Boyata. Invaller Polter trapte de bal hard binnen, al zat de Hertha-doelman er nog aan. Union Berlin het delirium nabij. Met deze zege doen ze ook een goede zaak onderin het klassement.