Anderlecht bibbert, maar wint toch van rode lantaarn Cercle Brugge

03 november 2019 16:25

Anderlecht heeft gewonnen tegen Cercle Brugge, maar mag daar blij mee zijn. In de tweede helft waren de Brusselaars eigenlijk nergens meer. En ze hadden geluk dat Kyle Foster een masker aan had dat hem hinderde.

Geen vervangingen bij Anderlecht. Enkel als ze echt in de problemen kwamen tegen Cercle Brugge moest Nacer Chadli komen opdraven. Na twintig minuten zag het er echter niet naar uit dat paars-wit enig probleem met de Vereniging ging hebben. Verschaeren stuurde Roofe één keer het straatje in en Taravel vond er niets beter op dan in de tackle te gaan: penalty.

Eerste geel in profcarrière Verschaeren

Roofe scoorde zijn derde in vier dagen tijd. 't Zal hem wel deugd doen. Kayembe verstuurde dan ook nog eens de perfecte pass op Saelemaekers die tussen twee man door liep en de wedstrijd leek gespeeld. Ware het niet dat Hoggas eens zijn innerlijke Benzema losliet en een weggekopte bal van Cobbaut in één tijd in doel poeierde. Van Crombrugge zag de schicht niet eens passeren.

Zo krijg je dan weer een wedstrijd. Anderlecht heeft ervaring in het niet doodmaken van matchen. De tegenstander krijgt vertrouwen en begint te geloven dat ze in het Lotto Park wel kans maken. Anderlecht zakte weer in en de counters kwamen er ook niet echt uit. Al willen we toch eens zien of dat echt een schwalbe was van Verschaeren op het einde van de eerste helft. Laforge gaf hem de eerste gele kaart uit zijn profcarrière, maar of die verdiend was...

Probleem Vlap

Een match afmaken is toch zo moeilijk. Anderlecht kon zijn druk niet aanhouden en moest bij momenten achteruit tegen de rode lantaarn. Vlap zit in een vertrouwens- en vormcrisis, daar kan je niet omheen. De Nederlander kan beter, daar zijn we zeker van, maar zijn acties lukken momenteel niet. Als verbinding tussen middenveld en aanval is dat wel een probleem.

De match kabbelde voort, met af en toe een schot vanuit de tweede lijn. Echt uitgespeelde kansen kreeg geen van beide ploegen klaar. Nochtans had Anderlecht enkele veelbelovende counters, maar ze verprutsten het telkens. En dan, ja... Een waarschuwing: een goal van Foster werd afgekeurd voor fout op de keeper. Voor hetzelfde geld...

Foster had trouwens altijd de 2-2 moeten maken. De enige verklaring die we hebben voor de misser was zijn indrukwekkend masker dat hem hinderde. Chadli had ook nog een kans, maar die tweede helft leek weinig naar van Anderlecht...