De Bruyne, Courtois, Kompany... Christian Kabasele ontwijkt geen enkel onderwerp

03 november 2019 15:34

Christian Kabasele kon voor zijn team Watford niet verhinderen dat het zaterdag verloor van Chelsea. Maar de verdediger stond al voor de vierde keer op rij opnieuw in de basis. En dat is goed nieuws voor de nationale ploeg. 

Zoals het merendeel van de voetballers had ook Christian Kabasele een voorbeeld toen hij jong was. "Vincent Kompany was mijn grootste inspiratiebron. Wat hij gerealiseerd heeft in zijn carrière is fenomenaal. Kapitein worden bij City... impressionant", vertelde hij aan voetbaljournalist Alessandro Schiavone.

Genk

De verdediger kende zijn doorbraak bij Racing Genk net zoals andere grote namen. Onder andere Kalidou Coulibaly, Sergej Milinkovic-Savic, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne. Toch is volgens Kabasele er eentje die erbovenuit springt. "Ik denk toch nog steeds Kevin De Bruyne. Ik ken hem al sinds de nationale jeugdploegen en heb het geluk al met hem samen te kunnen spelen. Toen was hij al de ster die hij nu is."

Een andere naam is Thibaut Courtois. De doelman kent nu een moeilijkere periode. "Je mag niet vergeten dat hij er al op zijn zestiende stond. Wat hij sindsdien presteerde, is fenomenaal. Of hij moeilijkheden kent bij Real? Voor mij blijft hij de beste doelman ter wereld."

Dante Bellon

Premier League \\ Watford
 
 
Reacties.