Gentse uitblinker is een absolute topprof: "Ik was bij de jeugd nooit een uitblinker"


Foto: © photonews 03 november 2019 11:19

AA Gent vindt regelmatig wel eens een goeie jonge speler. Na Jonathan David vorig seizoen is het nu de beurt aan Elisha Owusu om de titel van indrukwekkende nieuwkomer op te eisen. De verdedigende middenvelder werkt in de schaduw, maar is o zo belangrijk.

Opvallen in een middenveld met Kums, Odjidja en David als verdedigende middenvelder is niet voor iedereen weggelegd. "Het zijn fantastische spelers waar ik nog elke dag van leer. Maar ik ken zeer goed mijn rol: récupérateur. Ik moet God bedanken voor al die appreciatie. Zonder Hem zou ik niet zo goed presteren. Ik beschouw het ook als een beloning voor mijn harde werk", aldus de godsvruchtige Owusu in De Zondag.

Binnen de club heet het dat de 21-jarige Fransman een absolute topprof is. "Weet je, ik was bij de jeugd nooit een uitblinker, kon bij Olympique Lyon ook nooit een plaatsje afdwingen. Maar ik ben altijd heel professioneel blijven werken, ik voetbal ook gewoon verschrikkelijk graag. Toen ik langdurig geblesseerd was, telde ik echt af tot ik weer het veld op mocht."

"We hebben het geluk van deze sport te kunnen leven, we moeten er heel serieus mee bezig zijn. Ik kom elke dag thuis: j’ai tout donné…! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet had verwacht dat het in mijn eerste maanden bij AA Gent zó goed zou gaan."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.