Ex-Liverpoolspeler ziet het niet meer goed komen met Xhaka: "Hij moet de Mount Everest beklimmen"

03 november 2019 23:38

Granit Xhaka werd vorige week serieus op de korrel genomen door de Arsenalfans na zijn wissel tegen Crystal Palace. De Zwitser reageerde volgens de supporters respectloos op de gebeurtenissen en kwam later in de week met excuses. Maar het is niet de eerste speler die ermee te maken krijgt.

Danny Murphy kent de situatie waarin Granit Xhaka nu in vertoeft. Zeventien jaar geleden werd hij ook door de fans op de korrel genomen, maar volgens hem is de situatie nu volledig anders. 

"In 2002 kreeg ik ook met een fluitconcert te maken", legt ex-international van Engeland Danny Murphy uit aan The Daily Mail. Murphy speelde op dat moment bij Liverpool. "Het was toen ik vervangen werd bij een 1-1-tussenstand tegen Southampton."

De wedstrijd liep niet zo goed voor Murphy. "Ik trapte enkele hoekschoppen kort en verloor de bal nu en dan voor The Kop, maar het was nog steeds enorm hard om je eigen fans zo te horen reageren tegen jou. Ik reageerde niet, in tegenstelling tot Xhaka, omdat ik begreep dat het vooral tegen het team was en niets persoonlijk."

Reactie van de coach

"Liverpool reageerde briljant", aldus Murphy. "Phil Thompson, de manager op dat moment, nam me de volgende dag apart op training en zei hoe hard hij in me geloofde en dat ik ging spelen tegen Manchester United. Thommo was een man van zijn woord en ik mocht spelen. Ik scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Drie dagen na het incident stond ik met Steven Gerrard samen voor onze supporters te zingen en te springen op het veld van onze grootste rivaal."

Xhaka

"Jammer genoeg zie ik dat niet gebeuren met Xhaka bij Arsenal", gaat Murphy verder. "Unaï Emery moest hem vorige maand al in bescherming nemen wanneer hij uit vorm was. Hij gaf hem de kapiteinsband en zette hem zo buitenspel. Xhaka is ook geen verdedigende middenvelder. Het lijkt alsof hij zichzelf de onfortuinlijke opdracht gegeven om de Mount Everest te beklimmen om opnieuw op een goed blaadje te komen bij Arsenal. Maar ik vrees ervoor."

Dante Bellon

Premier League \\ Arsenal
 
 
Reacties.